Training

Met onze boxers trainen we volgens het UV/ VZH / IGP/ SpH programma van de FCI.

Puppy’s/ Beginnende honden

Bij deze groep honden beginnen we altijd met de basis. De honden worden door middel van spel het een en ander aangeleerd. Denk hierbij aan het opvolgen van commando’s bijvoorbeeld:
Voet: Het aan je linker been gaan zitten
Af: Gaan liggen
Volg: Aan je linker been blijven lopen
Alles gaat stapsgewijze
En naar mate je verder wilt komen er steeds meer commando’s bij. We hopen natuurlijk dat je samen met je hond er zoveel plezier in krijgt dat je dan verder wilt trainen voor VZH.
Heeft u vragen neem dan contact met ons op via mail of telefoon. Of kom op onze trainingsdagen gerust een kijkje nemen. onder aan deze pagina vind u de dagen en tijden.

VZH/BH (Verkeers Zekere Hond/Begleid Hund)

Bij de training VZH leert de hond zich sociaal en gehoorzaam te gedragen op straat. Keurmeesters die opgeleid zijn door de Commissie Werkhonden van de Raad van Beheer nemen het examen af. Het diploma VZH kan een toelatingseis zijn om aan andere trainingen te mogen deelnemen.

Het programma VZH bestaat uit gehoorzaamheidsoefeningen op het veld en een praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte omvat een aantal oefeningen, uitgevoerd op de openbare weg in matig drukke situaties.

IGP (Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung)

Voor je hond examen mag doen in IGP, moet hij eerst het diploma VZH behalen. Na het behalen van dit examen mag je hond, mits hij een bepaalde leeftijd heeft, examen doen in achtereenvolgens IGP-1, IGP-2 en IGP-3. De moeilijkheidsgraad loopt hierbij op.

Je kunt IGP ook in wedstrijdvorm beoefenen. Er zijn regionale en landelijke wedstrijden en er is een Nederlands Kampioenschap Werkhonden en een Wereldkampioenschap Werkhonden.

UV/AD (Uithoudings Vermogen/ Aus Dauer prüfung)

De proef bestaat uit een loopoefening en een gehoorzaamheidsoefening. Het lopen bestaat uit 20 kilometer, af te leggen naast de fiets op een snelheid van 12-15 kilometer per uur. In deze rit zijn twee rustpauzes opgenomen. De keurmeester kijkt tijdens het gehele parcours of de hond vermoeidheidsverschijnselen vertoont. Ook kijkt hij naar de conditie van de voetzolen van de hond. Als de loopoefening gedaan is, krijgt de hond opnieuw een rustpauze. Daarna legt hij de gehoorzaamheidsoefening af.

Ben je nieuwsgierig geworden of dit iets voor jou is? Kom dan lang bij op onze vereniging tijdens trainingsdagen. De koffie staat altijd klaar.

Wij trainen op:
Woensdagavond vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur Appèl/ Pakwerk
Zondag ochtend vanaf 9:00 uur tot 10:30 uur Speuren
11:00 uur tot 13:00uur Appèl/ Pakwerk